whitepaper vervanging bij zwangerschapsverlof en tijdelijke opdrachten

Vervanging bij zwangerschapsverlof en tijdelijke opdrachten

Het inhuren van een interim marketing professional kan de oplossing zijn voor jouw personeelsprobleem wanneer een medewerkster met zwangerschapsverlof gaat of op het moment dat er een tijdelijke opdracht ingevuld dient te worden waarbij bijvoorbeeld voor een bepaalde periode specifieke kennis nodig is.

Interim marketing professional tijdens
zwangerschapsverlof 

Wanneer een marketeer binnen jouw bedrijf met zwangerschapsverlof gaat, wil je uiteraard dat de bestaande taken tijdelijk, goed en op dezelfde manier worden overgenomen door een interim marketing professional. Het is van groot belang dat de continuïteit én kwaliteit van het werk gewaarborgd blijft tijdens de overbrugging van het zwangerschapsverlof, daarom is het bij het zoeken van een vervanger belangrijk om te zoeken naar iemand die over dezelfde kwaliteiten beschikt als degene die tijdelijk vervangen wordt. Het zoeken van een vervanger voor zwangerschapsverlof is héél anders dan een tijdelijke kracht die je inzet voor een apart project. Bij het overbruggen van een verlof moet de vervanger op ‘de winkel’ passen: projecten afmaken die iemand anders is begonnen en nieuwe projecten starten die je niet afmaakt. Daarom is het belangrijk om een vervanger te zoeken die hiermee om kan gaan, bijvoorbeeld een interim marketing professional die al ervaring heeft met het invallen tijdens zwangerschapsverlof.

Daarnaast is het belangrijk om tijdig te beginnen met het zoeken van een vervanger. Het zwangerschapsverlof begint tussen de zes en vier weken vóór de datum van de verwachte bevalling en eindigt minimaal tien weken ná de bevalling van je werknemer. Start dus op tijd met de zoektocht naar een geschikte vervanger!

Interim marketing professional voor tijdelijke opdracht

Soms heeft je bedrijf een interim marketing professional nodig met specifieke kwaliteiten die tijdelijk het team komt versterken, bijvoorbeeld wanneer je snel nieuwe kennis nodig hebt, het gaat om een kort project of wanneer er is sprake van verloop op korte termijn. Aangezien het om een tijdelijk en specifiek project gaat, kan er heel duidelijk bepaald worden over wat voor soort kwaliteiten iemand moet beschikken om geschikt te zijn voor de werkzaamheden. Heb je bijvoorbeeld een project geland waarbij van A tot Z een marketing strategie bedacht moet worden of heb je juist iemand nodig die alle ins and outs weet van website optimalisatie? Beide projecten vragen logischerwijs om verschillende kwaliteiten, iets wat belangrijk is om mee te nemen tijdens je zoektocht naar de juiste interim marketing professional. Juist omdat het om een tijdelijk project gaat, kan er heel gericht gezocht worden naar de benodigde specifieke kwaliteiten voor het project.

Maar waarom is het inhuren van een interim marketing professional de juiste oplossing voor jouw tijdelijke opdracht? De voordelen van het inhuren van een interim professional in vergelijking met een vaste kracht bekijk je hieronder.

gesprek tussen twee consultants

Voordelen van het aannemen van een interim marketing professional

Eén van de belangrijkste voordelen van het inhuren van een tijdelijke marketing professional, is het gegeven dat zij vrijwel direct kunnen starten binnen jouw bedrijf. Daarnaast is er niet of nauwelijks sprake van een inwerkperiode, ideaal wanneer je op zoek bent naar een snelle, flexibele oplossing voor jouw marketing probleem! Bovendien neemt hij/zij een enorme hoeveelheid aan bestaande en diverse kennis mee naar jouw bedrijf, tijdelijke marketing professionals hebben namelijk al bij verschillende bedrijven hun meerwaarde bewezen. Deze bestaande en diverse kennis zorgen ervoor dat er met een nieuwe, creatieve blik wordt gekeken naar alle bestaande processen binnen jouw bedrijf, iets wat kan helpen om jouw uiteindelijke bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Tenslotte zal de tijdelijke marketing professional niet bij jou op de pay-roll komen te staan wat zorgt voor een lager financieel risico voor jouw bedrijf vergeleken met het aannemen van een vaste kracht.

Werven zonder overhaasten

Sommige posities zijn lastiger in te vullen dan andere posities waardoor er wellicht behoefte is aan meer tijd voor het proces van werving en selectie voor een specifieke vacature binnen jouw bedrijf. Het inhuren van een interim marketing professional kan dan helpen om wat meer ruimte te creëren in de zoektocht naar de ideale kandidaat. Een interim marketing professional vangt tijdelijk het werk op, zodat jij ongehaast opzoek kunt naar de allerbeste new kid in the universe voor de functie!

Waarom Marketingrecruiters?

Bij Marketingrecruiters helpen we jou om de beste match te vinden voor jouw mission met volledige ontzorging gedurende het hele proces! Wij vinden, overtuigen en selecteren de sterren onder de marketing professionals en nemen alle administratieve handelingen uit handen. Van het duidelijk vastleggen van de werkzaamheden tot het proactief bijhouden van de lopende contracten, you name it! Door onze ruim 15 jaar recruitment ervaring hebben we een zeer groot netwerk aan interim marketing professionals opgebouwd, Marketingrecruiters landt daarom altijd de geschikte kandidaat voor jou die (vrijwel) direct kan starten. Flexibele marketing oplossingen op maat! Marketingrecruiters is een specialist in de bemiddeling van interim marketing, communicatie en digital professionals. Snel, slim en kwalitatief!

het marketing recruiters team