whitepaper het verschil tussen een freelancer en een interimmer

Het verschil tussen een freelancer en een interimmer

Mocht je overwegen om tijdelijk een externe kracht in te huren om bijvoorbeeld een zwangerschapsverlof te overbruggen of om tijdelijk extra kennis toe te voegen aan jouw bedrijf omdat je een bepaald project hebt geland, dan kan dit door middel van het inhuren van een tijdelijke marketing professional. Vaak wordt er een onderscheid gemaakt tussen een freelancer en een interim professional, maar wat is het verschil precies?

Het belangrijkste verschil wordt bepaald door het wel, dan wel niet aangaan van een dienstverband. Een freelancer werkt op projectbasis en gaat geen dienstverband aan met de opdrachtgever; hij/zij is zelf overal verantwoordelijk voor en onderhandelt over de duur van het project, het uurtarief en de facturering. Een interim professional daarentegen heeft (meestal) een vast dienstverband bij een detacheringsbureau waardoor het salaris door dit bureau wordt uitbetaald. Vaak werkt een interim marketing professional ook samen met dit detacheringsbureau om nieuwe opdrachten te zoeken.

Voordelen van het aannemen van een tijdelijke marketing professional:    

Eén van de belangrijkste voordelen van het inhuren van een tijdelijke marketing professional, is het gegeven dat zij vrijwel direct kunnen starten binnen jouw bedrijf. Daarnaast is er niet of nauwelijks sprake van een inwerkperiode, ideaal wanneer je op zoek bent naar een snelle, flexibele oplossing voor jouw marketing probleem! Bovendien neemt hij/zij een enorme hoeveelheid aan bestaande en diverse kennis mee naar jouw bedrijf, tijdelijke marketing professionals hebben namelijk al bij verschillende bedrijven hun meerwaarde bewezen. Deze bestaande en diverse kennis zorgen ervoor dat er met een nieuwe, creatieve blik wordt gekeken naar alle bestaande processen binnen jouw bedrijf, iets wat kan helpen om jouw uiteindelijke bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Tenslotte zal de tijdelijke marketing professional niet bij jou op de pay-roll komen te staan wat zorgt voor een lager financieel risico voor jouw bedrijf vergeleken met het aannemen van een vaste kracht.

het marketing recruiters team

Waarom Marketingrecruiters?

Bij Marketingrecruiters helpen we jou om de beste match te vinden voor jouw mission met volledige ontzorging gedurende het hele proces! Wij vinden, overtuigen en selecteren de sterren onder de marketing professionals en nemen alle administratieve handelingen uit handen. Van het duidelijk vastleggen van de werkzaamheden tot het proactief bijhouden van de lopende contracten, you name it! Door onze ruim 15 jaar recruitment ervaring hebben we een zeer groot netwerk aan interim marketing professionals opgebouwd, Marketingrecruits landt daarom altijd de geschikte kandidaat voor jou die (vrijwel) direct kan starten. Flexibele marketing oplossingen op maat! Marketingrecruiters is een specialist in de bemiddeling van interim marketing, communicatie en digital professionals. Snel, slim en kwalitatief!

consultant spreekt in een meeting